Rallikuvaajat: Kamera päässä aitoa katsojakuvakulmaa

on

Usean rallifanin viikonloppu menee niin, että perjantaina odotellaan, että pääsisi jo lähtemään, lauantaina römelletään metsässä autojen perässä ja sunnuntaina katsotaan videoita YouTubesta. Rallirinki päätti selvittää, ketkä näitä hienoja videoita meille tekevät. Valitsimme kolme erilaista kuvaajaa. Ensimmäisenä esittelyssä on Penkalle.comin Jonatan Virtanen.

Kuka olet ja mistä?
Virtanen: Jonatan Virtanen, nykyisin asustelen Vantaalla

Kuinka kauan olet kuvannut runkipaikkoja?
Virtanen: Runkipaikkoja on tullut kuvailtua vasta tämä kausi (2015-2016), mutta aktiivisesti rallia tullu seurattua jo useita vuosia ilman kameraa.

Minkälaisella kalustolla kuvaat?
Virtanen: Kuvaan Sonyn action-kameralla. Käytän kuvatessani päähän kiinnitettävää pidikettä. Ranteessa käytän kauko-ohjainta, josta käynnistän kameran kuvaustilaan ja pois päältä.

Miten teet paikanvalintaa ja valmistelua?
Virtanen: Valmistelu alkaa siitä, kun startataan kisa-aamuna kotoa yleensä aamuyöstä. Tapaamme ystäväni kanssa kisapaikkakunnalla. Ajamme yhdessä kaikki pätkät läpi ja valitsemme mahdolliset ulosajopaikat, johon päädymme katsomaan. Paljon tulee nykyään valittua ns. kakkosvaihtoehto, jotta en ole samassa paikassa kun kaikki muut.

Mikä on teidän tärkein kanava katsojien tavoittamiseen – YouTube vai Facebook?
Virtanen: Tärkein kanavani on Facebook, jossa tykkääjiä on runsaat 1200.

Mikä on paras tai huonoin saamanne palaute?
Virtanen: Paljon hyvää palautetta on tullut erilaisuudesta. Ihmiset ovat pitäneet työntöporukan näkökulmasta. Monestakaan perinteisestä runkivideosta ei käy ilmi, mitä auton ympärillä oikeasti tapahtuu, kun raatoja aletaan siirtään syrjään.

Mikä on suosituin yksittäinen videonne?
Virtanen: Suosituin yksittäinen video taitaa olla Al Rajhin kaato Äänekosken maalimutkasta tämän vuoden Neste Rallista, jollaa näyttökertoja on runsaat 5000.

Saatteko tuloja mainoksista tai kuskeilta?
Virtanen: Rahan takia tätä en tee, aina kun kuski tai kartturi on kysynyt videoo, olen lähettänyt kun aikaa on ollut.

KUVA: VK-RALLIKUVAT

Tämä haastattelu julkaistaan myös joulukuussa ilmestyvässä Rallirinki-lehdessä. Yli 100-sivuinen aikakauslehti sisältää kauden aikana tässä blogissa julkaistuja juttuja ja useita varta vasten lehteä varten tehtyjä, vielä julkaisemattomia artikkeleita. Seuraa Ralliringin sosiaalisen median kanavia, joissa kerrotaan, kun lehti on tilattavissa.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s