Tommi Mäkisen suojatti Hiroki Arai keskittyy vain ajamiseen, ei tulevaisuuden miettimiseen

on

Rallin SM-sarjaa on viime syksystä lähtien värittäneet kaksi Tommi Mäkinen Racingin autoilla ajavaa japanilaista nuorta kuskia, Hiroki Arai ja Takamoto Katsuta. Näistä kahdesta Arai on ollut selvästi nopeampi. Rallirinki kysyi Arailta Tampereen SM-rallin aattona, kuinka hän on kokenut rallikoulussa olemisen.

Hiroki Arai osallistui Tampereen SM-ralliin ensimmäisen kerran vuosi sitten. Silloin ralli keskeytyy hurjaan ulosajoon lauantaiaamuna. Vuoden aikana kehitystä on tapahtunut hurjasti.

”Taktiikkamme on sama kuin edelliseen Turun osakilpailuun. Aiomme keskittyä rallissa pätkään kerrallaan ja olla kilpailukykyisiä koko rallin ajan”, Arai kertoo.

”On totta, että sekä minulle että Katsutalle sattui isoja ulosajoja. Ne johtuivat pitkälti nuottivirheistä. Tällaisten teiden nuotittaminen on ollut minulle vaikeaa.”

Alkuun TMR:n japanilaiskuskit kilpailivat puuppolalaisilla R4-luokituksen Subaruilla. Paras sijoitus Subarulla oli Arain ajama kunnioitettava yleiskilpailun kolmas sija kauden avanneessa Tunturirallissa. Sorakaudelle kalusto päivittyi R5-luokituksen Ford Fiestoihin.

Heti ensimmäisellä R5:llä ajamallaan erikoiskokeella Sastamalan SM-rallissa Arai oli nopein.

”Vaihdos R4-autosta R5-autoon oli mahtavaa. R5-auto paljon nopeampi ja sen reagointiherkkyys on uskomatonta. Olen tyytyväinen kehitykseeni, mutta opittavaa on vielä paljon”, Arai summaa muutosta.

Arai myöntää olevansa erittäin tyytyväinen mahdollisuuteen olla mukana TMR:n vetämässä ohjelmassa, missä hänestä ja Katsutasta koulitaan ralliammattilaisia. Tänä vuonna SM-rallien lisäksi ohjelmassa olivat myös Suomen MM-ralli ja Viron EM-ralli.

Ralleihin osallistuminen vaatii paljon asumista Suomessa.

”Vietän varmaan jo noin puolet ajastani Suomessa. Minä opiskelen insinööriksi yliopistossa Japanissa. Opiskelen viimeistä vuotta, joten minun pitää olla läsnä sielläkin, jos aion valmistua!” 23-vuotias kuski nauraa.

Tommi Mäkinen Racingin tavoitteena Arain ja Katsutan suhteen on pidetty japanilaisen kuljettajan valmentamista Toyotan tulevan Yaris WRC -auton rattiin. Puuppolassa Yariksen kehitystyötä on tehty armottomalla ja alati kiihtyvällä tahdilla tämän vuoden ajan.

Joko Arai tietää, milloin hän kilpailee Toyotan WRC-autolla?

”En ole vielä testannut autoa, mutta ehkä joskus tulevaisuudessa pääsen sitä testaamaan. Muutenkaan en vielä tiedä ensi kauden suunnitelmista, mitä minulle suunnitellaan.”

”Yaris WRC on todella nopea auto. Toivon, että monet tulevat yllättymään auton vauhdista. Japanissa Toyotan paluuta MM-sarjaan seurataan tarkasta ja faneja kiinnostaa tietää, miten projekti etenee.”

Tampereen SM-ralliin autokunta Hiroki Arai – Glenn MacNeall lähtevät numerolla 9.

image

 

 

 

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s