Vauhdin löytänyt Alex Forsström: ”RBR:llä ajo on oikeasti hyvää harjoittelua”

on

19-vuotias Alex Forsström on SM3-luokan musta hevonen Tampereen SM-rallissa. Forsström starttaa vasta toiseen yleisen luokan SM-ralliinsa. Vauhtinsa Opel Adam R2 -autollaan hän osoitti viime viikonloppuna Latvian EM-rallissa, missä hän sijoittui luokkakakkoseksi. Rallirinki kysyi Forsströmin kuulumiset ennen SM-ralliviikonloppua.

Sarjapisteiden näkökulmasta sinulla ei ole paineita tulevaan kisaviikonloppuun, mutta vauhti viime ralleista osoittaa, että voit hyvinkin ajaa SM3-luokan osakilpailuvoitosta. Minkälaisella taktiikalla lähdet Tampereelle?

Alex Forsström: ”Taktiikkana on jatkaa samaa tahtia ja vauhtia, mikä on nyt löydetty uudella autolla. Samanlaista ”yrkkää” tuskin tulee Tampereella olemaan, mitä meillä oli Latviassa. Tosi hyvällä ja rennolla fiiliksellä pystyy nyt lähtemään Tampereelle, kun alla on hyvä tulos ja autoonkin olen tottunut paremmin. Koitetaan lyödä omat lusikat soppaan voittotaistelun osalta!

Osallistuit viime viikolla Latvian EM-ralliin ja tulit luokassasi toiseksi, samalla kun Griebel ja Ingram ajoivat kilpaa mestaruudesta ja myös Niinimäe ja Sesks iskivät pohja-aikoja. Miten arvioit EM-rallin sujuneen ja mitkä asiat olivat avainasemassa hyvän vauhdin löytämisessä?

Forsström: ”Tosi positiivinen suoritus oli Latviassa. Lyhyen valmistautumisenkin jälkeen tiedettiin, että mahikset on ajaa hyvistä sijoista ja kisa lähtikin heti hyvin käyntiin. Oli hienoa taistella voitosta kokeneempia jätkiä vastaan ja pienenä yllätyksenä taisi kaikille tulla, että oltiin voittotaistelussa mukana. Latvian nopeat, mutta tekniset tiet tuntuivat jo nuotituksen aikana tosi hyvältä ja tiesin, että varmasti sopii mun ajotyylille hyvin ja kun autokin toimi hienosti, niin mikä sen parempaa kuin painaa kaasu pohjaan ja nauttia ajamisesta.”

Tampereen SM-ralli on toinen SM-osakilpailu, missä olet mukana Opel Adam R2:lla. Jostain syystä Adameita ei ole Suomeen aiemmin tullut. Miten arvioisit auton ominaisuuksia suomalaisilla sorateillä? Onko sillä mahdollisuus menestyä tutumpia R2-luokan autoja vastaan?

Forsström: ”On hienoa olla mukana tuomassa uutta kalustoa Suomen ralleihin. Auto on niin monipuolinen ja kilpailukykyinen, että se sopii Suomenkin teille oikein hienosti. Junnu-EM:ssä Opelit on ollut aika hyvässä vauhdissa ja siellä pärjääminen osoittaa myös yksityisautojen kilpailukyvyn, joten mahdollisuuksia löytyy pärjätä hyvinkin muita automerkkejä vastaan.”

Olet kilpaillut jo pitkään, mutta nuorena miehenä olet vasta ralliurasi alussa yleisellä puolella. Miten koet oman urakehityksesi ja taitojen kehittymisen tähän mennessä? Onko nykyään ainoa tehokas tapa istuttaa lahjakas ja innokas nuori ajamaan kilpaa siellä, missä se on mahdollista vai voisiko rallia harjoitella alaikäisenä esimerkiksi simulaattorien avulla?

Forsström: ”Omalta kohdaltani olen tyytyväinen siihen, että tehtiin nuorena oikeita päätöksiä ja mentiin Viroon ajamaan nuottikisoja. Myöhemmin on ollut huomattavasti helpompaa hypätä tehokkaampiin autoihin, koska nuotti ja tietynlainen ajotuntuma on ollut jo hallussa. Alkuvuodesta BMW:llä ja nyt Opelilla ajaminen on kehittänyt omaa ajotekniikkaa huimasti ja on ollut hienoa nähdä se kehitys tuloksellisesti, vaikka ajokilometrejä Opelilla ei olekaan tullut paljoa. Simulaattoriajamista suosittelen nuorille jätkille ehdottomasti, RBR (Richard Burns Rally) on oikeasti hyvää harjoittelua, jos mahdollisuutta oikeella autolla ajamiseen ei heti ole.”

Minkälaisia tulevaisuuden suunnitelmia sinulla on ensi kaudelle? Aiotko jatkaa Suomessa vai onko tähtäin pelkästään ulkomaille?

Forsström: ”Tavoite on ensivuonna päästä ajamaan täysi sarja Junnu-EM:ssä. Hyvä tulos Latviasta toivottavasti auttaa sen toteuttamisessa, koska rahaa se vaatii paljon ja sitä tarvitaan. Toivottavasti mahdollisuudet siihen löydetään, ja että päästäisiin myös ajamaan SM-sarjassa.”

Kuva: Josef Petru

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s