SM3-mestaruudesta ajava Juuso Nordgren: ”Suunnitelmat vievät ulkomaille”

on

AKK:n Tulevaisuuden tähdeksi valittu ja Suomen MM-rallisa WRC3-luokassa kolmanneksi sijoittunut Juuso Nordgren on vahvasti kiinni SM3-luokan Suomen mestaruudessa. Jos kaikki menisi kuin toiveissa, perjantaina alkava Tampereen SM-ralli olisi hetkeen viimeinen kotimaan kisa Nordgrenille ja kakkoskuskilleen Mikale Korhoselle: tavoitteet ovat MM-sarjassa.

Lähdet kauden päättävään Pirelli-ralliin SM3-luokan pistejohdossa. Lähin kilpakumppani Anssi Rytkönen kaatoi lauantai-iltana Seinäjoki-rallissa ja autotta jäänyt Jukka Korhonen ei ole ilmoittautunut kisaan. Minkälaisin ajatuksin ja minkälaisella taktiikalla olet valmistautunut Tampereen pitkään kisaan?

Juuso Nordgren: ”Anssilla ei ollut ihan optimi valmistautuminen, mutta auto on ilmeisesti onneksi tulossa kuntoon. Mutta se tai Jukan pois jääminen ei vaikuta meidän valmistautumiseen mitenkään. Ajamme nyt Suomen mestaruudesta, emmekä yksittäisen osakilpailun voitosta. Meille riittää, että olemme Rytkösen edellä lopputuloksissa.”

Olet tällä kaudella pitkälti lunastanut niitä odotuksia, mitä vauhtiisi on asetettu aiempina vuosina. Miten itse olet kokenut kauden menneen ja millä osa-alueilla olet mielestäsi kehittynyt eniten?

Nordgren: ”Kausi on kyllä todellakin mennyt suunnitelmien mukaan. Paljon olemme tehneet töitä etenkin nuotin kanssa. Tämän vuoden nuottikilometrit ovat runsaasti yli 5000 tällä hetkellä. Sen merkitys on todella suuri ja toimiva nuotti on kaiken perusta. Totta kai kovien kapinoiden ansiosta myös perusvauhti on noussut paljon.”

Sinut valittiin kesällä AKK:n Tulevaisuuden tähdeksi ja pääsit osallistumaan Suomen MM-ralliin WRC3-luokassa. Varsinainen näytönpaikka. Minkälainen kisaviikko oli henkisenä ja fyysisenä kokemuksena? Mitä tavoitteita olit asettanut itsellesi etukäteen ja tuliko ne saavutettua?

Nordgren: ”Kisaviikko oli tietysti uuvuttava sekä henkisesti että fyysisesti, kun kyseessä oli ensimmäinen MM-rallini. Fyysisesti jaksoin hyvin ja saatiin me vielä henkisestikin paketti kasaan perjantain virheiden jäljiltä. Kisan jälkeen oli todella takki tyhjä ja kaikki valmistelut saivat huipennuksensa. Ajoimme kolmanneksi ja seitsemän pohja-aikaa, joten tavoitteet täyttyivät, vaikka tiesimme vauhtimme riittävän jopa voittotaisteluun asti.”

MM-rallissa Äänekosken pätkän maalissa sinulla oli ns. läheltä piti -tilanne. Mitä muistat tuosta vauhtipaikasta? (Video)

Nordgren: ”No, meillä oli siihen mutkaan huomio ja Mikael toisti sen vielä juuri ennen mutkaa. Pikkuisen liian optimistinen lähestyminen ja siitä leveäksi. Se oli ensimmäinen pätkä huollon jälkeen ja yritystä ja intoa oli ihan liikaa, kun oltiin siinä vaiheessa vielä JWRC:ssä toisena.”

Viime viikolla tiedotitte osallistumisesta Dmack-sarjan Fiesta R2T -autolla Katalonian MM-ralliin. Kuinka ralliin osallistuminen tuli mahdolliseksi?

Nordgren: ”Jyväskylän MM-rallin jälkeen minuun otettiin yhteyttä ja tarjottiin autoa Katalonian MM-ralliin DDFT -sarjan osakilpailuun. Osallistumisen mahdollistivat DMACK sekä omat yhteistyökumppanini.”

Mitä suunnitelmia teillä on ensi kaudeksi? Onko katse vielä Suomessa vai joko suunta on ulkomaille?

Nordgren: ”Suunnitelmat vievät ulkomaille. Olisi tärkeä päästä opettelemaan MM-ralleja jo mahdollisimman pikaisesti, sekä pyrkiä saamaan paljon kilometrejä alle. Kaikkea olisi kiva ajaa, jos olisi rajaton budjetti. Pyrimme käyttämään mahdollisimman tehokkaasti sen rahan, jonka saamme kasaan. DDFT-sarja on yksi vaihtoehto, mutta mitään ei ole vielä lyöty lukkoon. Koti-Suomessakin olisi hienoa ajaa joitain yksittäisiä SM-ralleja ja ainakin Neste Ralli.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s