Janne Eronen tuo Suomessa harvinaisen autouutuuden Pirelli-ralliin

on

Keski-Euroopassa tutummat uudet ralliautomallit tekevät viimein tuloaan myös suomalaisiin kilpailuihin. Turun SM-rallissa debytoi etuvetoinen Opel Adam R2. Ensi viikolla Tampereen ympäristössä ajettavassa SM-kauden päättävässä Pirelli-rallissa Janne Eronen käskyttää takavetoista Toyota GT-86 R3 -autoa. Rallirinki kysyi, miten Eronen päätyi Toyotan rattiin.

Mistä tuli idea ja mahdollisuus osallistua Pirelli-ralliin Suomessa vielä harvinaisella R3-luokan Toyotalla?

Janne Eronen: ”Käytiin ajamassa TMG:n autolla soratestia pari viikkoa sitten ja auto tuntui testin päätteeksi hyvältä. Autolla ei ole juuri vielä soralla kilpailtu, niin totta kai kiinnostaa kokeilla, miten kovaa sillä pääsee. Hermann Gassner Jr tarjosi omaa autoaan käytettäväksi, niin päätettiin lähteä yrittämään.”

Mistä auto on peräisin ja oletko päässyt jo testaamaan?

Eronen: ”Kuten sanoinkin, auto on Saksasta ja ajoin testiä samanlaisella autolla noin 80 kilometriä Itävallassa. Toki itävaltalaiset soratiet on kaukana suomalaisista sorateistä, mutta tuntuma on kuitenkin hyvä.”

Pirelli-rallissa nähdään kyseisen automallin Suomen-debyytti. Tullaanko autoa näkemään jatkossa enemmänkin kotimaisilla sorateillä?

Eronen: ”Onhan tuossa syksyllä vielä kisoja jäljellä 😉. Paljon varmasti riippuu siitä, miten autolla keretään luokassa.”

Olet tottunut kilpailemaan erilaisilla autoilla. Tältäkin vuodelta startteja on kahdella erilaisella S2000-autolla ja Bemarilla. Mikä on innostanut kokeilemaan noinkin kirjavaa autovalikoimaa?

Eronen: ”Ollaan ajettu aina mahdollisuuksien mukaan erilaisilla autoilla. Ei ainakaan pääse tylsyys iskemään. Toki työnikin puolesta saan ajaa monenlaisella kalustolla. Ehkä vaan vaihtelu virkistää.”

Edellinen rallisi Vetomiehissä päättyi rajuun ulosajoon Mökkiperässä. Onko mies kunnossa tällin jäljeltä? Entä BMW?

Eronen: ”Vetomiehen ulosajon jälkihoidot ovat kohta maalissa. Selkä vielä vähän vaivaa, mutta se kuulunee asiaan. BMW on vielä cabriolet-vaiheessa, mutta eiköhän se katto siitä kovene talveksi. Rakennetaan se huolella kuntoon ensi kesää varten. Ajellaan nämä syksyn rallit ensin pois alta.

14341435_10154635746657249_1929526040_n

14341751_10154635745467249_1990364268_n

Toyota GT-86 R3 tunnetaan myös CS-R3 -nimellä. Auton ominaisuuksiin voi tutustua Toyota Motorsoirt GmbH:n sivuilla: http://www.racingbytmg.com/en/motorsport/gt86-cs-r3/technical-specification/

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s