Viime vuoden tulevaisuuden tähti Jari Huttunen hallitsee nyt saksalaissarjaa

on

Tasan vuosi sitten kiuruvesiläinen rallikuljettaja Jari Huttunen oli uransa isoimmassa mediapyörityksessä. Hänet oli valittu AKK:n Tulevaisuuden tähdeksi, mikä tiesi osallistumista Suomen MM-ralliin WRC3-luokassa. Tänä vuonna Huttusta ei Jyskälässä nähdä, sillä hän ajaa Saksassa asfaltilla Opel Adam Cupia. Rallirinki kyseli, miten ura on edennyt tänä vuonna.

Asvalttikausi Saksassa on alkoi täydellisesti, kolme rallia ja kolme luokkavoittoa. Mitä asioita nostaisit syiksi sille, että muista ei ole ollut vastusta Opel Adam Cupissa?

Huttunen: ”Paha mennä sanomaan syitä, mutta uskon että Suomen kova taso R2-luokassa ainakin on auttanut. Siinä on oppinut ajamaan kovaa ilman suurempia riskinottoja. Varmasti myös karting-taustani auttaa asiaa.”

Mihin vertaat omaa vauhtiasi tuloksissa? OAC:ssa tapahtui paljon kuskimuutoksia viime kauteen verrattuna, kun kukaan viime kauden top 5 -kuskeista ei ole enää vauhtimittareina. Minkälaista palautetta olet saanut tiimiltä tai sarjajärjestäjiltä?

Huttunen: ”Vertaan omaa vauhtiani totta kai nykyisiin kilpakumppaneihini. Uskon, että taso on silti kova, vaikka tulokset näyttävätkin, että olisin voinut dominoida sarjaa. Kun vertaa yleiskilpailutuloksia viime vuodelta ja nyt, menemme aika kovaa cup-autolla verrattuna esimerkiksi R2-luokan kuljettajiin. Tiimiltä ja sarjajärjestäjiltä olen saanut pelkästään hyvää palautetta. Etenkin päämekaanikkoni ihmettelee, kuinka voin ajaa noin kovaa kuluttamatta renkaitani.”

Kuinka oma ajosi asvaltilla on kehittynyt alkukauden aikana? Minkälaisiin asioihin kiinnität huomiota, miten valmistaudut kisoihin, mitä voisi tehdä vielä paremmin?

Huttunen: ”Ajohan totta kai kehittyy koko ajan. Vaikea minun on itse sanoa, mikä siinä kehittyy, tähän asiaan vastaus voisi löytyä paremmin kartanlukijaltani.”

Saksassa ajaminen tarkoittaa, että et aja Suomessa. Sinulla on kuitenkin vahvasti paikallisia tukijoita mukana. Miten sponsorisi ovat suhtautuneet siihen, että kilpailetkin Suomen sijasta Keski-Euroopassa?

Huttunen: ”Alkuvuodesta, kun menin kysymään sponsoreita, melko suuri osa oli ettei halua jatkaa yhteystyötä kanssani, koska kokivat etteivät saa näkyvyyttä Suomessa. Mutta onneksi nyt kisa kisalta hekin ovat huomanneet, että näkyvyys on itseasiassa ollutkin melko hyvä, jopa joltain osin parempi kuin mitä viimevuonna SM-sarjassa.”

Onko sinulla suunnitelmissa ajaa tällä kaudella muitakin kilpailuja kuin Opel Adam Cupin osakilpailut? Houkuttelisiko esimerkiksi asvalttiralli R2-viritteisellä Opelilla? Nähdäänkö sinua ajamassa Suomessa tänä vuonna?

Huttunen: ”Kiinnostusta olisi ajaa vaikka missä, mutta on se perusongelma: ei ole rahaa. Tällä hetkellä teemme töitä, jotta voisimme syksyllä mahdollisesti ajaa Suomessa jonkun rallin, mutta aika näyttää toteutuuko nämä haaveet.”

Kuva: Jari Nurminen

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s