Kun osallistuminen on enemmän seikkailu kuin kilpailu – Toyota Yaris Suomen MM-rallissa

on

Rallissa ei todellakaan ole aina kyse voittamisesta. MM-rallissa vielä harvemmin. Suurimmalle osalle osallistujia kyse on seikkailusta. Tällä viikolla Suomen MM-ralliin viimeisenä kilpailijana – tosin EK1 Harjulle ensimmäisenä – starttaa numerolla 114 japanilainen Kohei Izuno. Jos näette huoltoparkissa merikontin, käykää tervehtimässä. Rallirinki kysyi, miten Kohei päätyi osallistumaan Suomen MM-ralliin.

Mikä saa teidät osallistumaan Suomen MM-ralliin?

Izuno: ”Tavoitteenamme on ollut muutaman vuoden ajan osallistua kaukoralliin. Tällä haluamme saada japanilaisten huomion kiinnittymään pois kotimaasta ja sitä kautta saada uusia vaikutteita tekemiseen. Japanissa Suomen MM-ralli tunnetaan vielä hyvin Tuhanisen järvien rallina.”

Minkälainen kuva sinulla on Suomen MM-rallista?

Izuno: ”Nyppyjen ylityksiä on paljon! Kuskit pääsevät hyppäämään, hyppäämään ja vielä hyppäämään. Tiedän myös, että suomalaiset todella rakastavat rallia.”

Kävitte viime vuonna nuotittamassa erikoiskokeet. Minkälainen kokemus se oli?

Izuno: ”Viime vuonna teimme nuotit ja seurasimme rallia. Se oli hyvää kokemusta saada tietoa rallista ja Suomessa olemisesta. Jokaisella erikoiskokeella on korkea keskinopeus, hyppyjä. Yritin saada nämä kuvailtua paperille, mutta se ei ole helppoa. Minulla on paljon opittavaa tästä rallista.”

Ajat Toyota Yariksella, samassa luokassa kuin R2-kuskit. Miten autosi eroaa muista R2-autoista?

Izuno: ”Meidän Toyota Yaris RS on A-ryhmäläinen. Minusta se on hyvä auto, mutta FIA-luokituksen R2-autot ovat kyllä parempia. Yariksen etu on se, että se on halvempi ajaa kuin R2:t. Näin ollen se sopii hyvin nuorille kuljettajille.”

Yariksesi on kulkenut pitkän merimatkan Suomeen. Kuulin myös, että käytät merikonttia osana huolttopilttuuta. Minkälainen tiimi sinulla on?

Izuno: ”Mainostamisen kannalta on tärkeää pitää autoamme Japanissa, joten joudumme sen takia lähettämään sen aina meriteitse kaukoralleihin. Emme käytä konttia vain kuljetukseen. Kontti on tukeva rakenteinen, tukevampi kuin teltta, kuin pieni huone. Siksi se sopii hyvin huoltoparkkikäytöön.”

DSC_1109.JPG

Viime kaudella osallistuitte Walesin MM-ralliin. Minkälainen kokemus se oli?

Izuno: ”Ralli ajettiin hyvin vaikeissa olosuhteissa. Pidin tärkeänä, että pääsin rallin maaliin. Opin, että keskittyminen ei saa herpaantua hetkeäkään.”

Ensi kaudella MM-rallien huoltoparkeissa on mukana myös toinen Yaris-tiimi, kun Toyota Gazoo Tommi Mäkisen johdolla palaa Yaris WRC -autolla mukaan. Mitä mieltä olet Toyotan paluusta?

Izuno: ”Se on todella hieno asia. Japanilaisilla autonvalmistajilla tulisi olla mielenkiintoa osallistua ralliin. Se ole meille pelkästään mainostamista, vaan myös kulttuuria. Olen 26-vuotias, joten minulla ei ole muistoja Toyotan edellisestä MM-jaksosta. Tiedän kuitenkin, että aiemmin useat japanilaiset merkit menestyivät MM-sarjassa. Toivottavasti Toyotan paluu olisi uuden kauden alku.”

Miten ylipäänsä innostuit rallista?

Izuno: ”Näin lapsena rallivideoita ja kiinnostuin sitä kautta aluksi. Yliopistossa vanhemmat opiskelijat tunsivat rallia paremmin ja auttoivat alkuun. Saan kiittää rallin  ajamisesta useita ihmisiä.”

Aiotko tehdä Suomessa muuta kuin ajaa rallia?

Izuno: ”Aion ostaa salmiakkia tuliaisiksi! Haluan myös järveen uimaan ja tavata taas mukavia suomalaisia.”

Seuraa Kohei Izunon ja Osamu Yodan MM-rallia Twitteristä: https://twitter.com/TheZeroCar ja https://twitter.com/rally_izuno

ks131Finland16.jpg

 

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s