Joonas Tokee Ypresissä: ”Ei tässä nyt juhannuksen viettoa ikävöidä”

on

Orivesiläisen rallikuskin Joonas Tokeen uran toinen EM-ralli ja myös toinen asfalttiralli alkaa tänään Belgiassa. Ypres-ralli on tunnettu kapeista, mutta nopeista teistään. Tänä vuonna sade on lisäksi ajanut mutaa teille. Ralliringin Belgian-kirjeenvaihtaja tapasi Tokeen huoltoparkissa torstaina ennen shakedownia.

Koko Suomen kansa viettää nyt juhannusta ja sinä olet täällä valmistautumassa  EM-ralliin. Kaipaatko juhannuksen viettoon?

Tokee: ”Juhannus ei juuri nyt ole minulle tärkeää. Ystäväni lähettävät minulle juhannuskuvia, mutta minä lähetän heille takaisin kuvia EM-rallista. Kyllä tämä on erikoisempaa.”

Sinulla ei ole paljoa kokemusta asfalttiralleista. Olet nyt nuotittanut pätkät. Millä mielin lähdet ajamaan?

Tokee: ”Tämä on täysin erilainen kuin Italiassa ajamani asfalttiralli. Etenkin tällä kelillä tiellä on paljon mutaa ja urissa seisoo vettä. Odotan, että tie on vielä paskaisempi, kun meidän ajovuoro tulee.

”Rytmin löytäminen on tärkeää. Mielestäni olemme valinneet hyvän strategian: Pyrimme välttämään virheitä ja rengasrikkoja. Jos pystymme toteuttamaan sen, uskon että maalissa olemme kelpo sijoituksella, vaikka meillä ei asfalttikokemusta olekaan.”

Mitä pidätte tunnelmasta?

”Vielä emme ole havainneet sitä tunnelmaa, mistä Ypres tunnetaan, mutta se varmasti muuttuu perjantaina, kun ihmiset saapuvat paikalle. Meillä on huolto kauniilla paikkaa katedraalin edessä. Vielä kuitenkin ikävöimme sitä fanien kannatusta, mitä tapasimme Azoreilla.”

Rallirinki toivottaa Joonas Tokeelle hyvää rallia ilman Ypresin ensikertalaisten kirouksia!

 

 

 

 

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s