Emil Lindholmin kasvanut vauhti on löytynyt nuottiharjoituksista

on

Vauhdin vereensä perimänä saanut Emil Lindholm on näyttänyt kehittynyttä nopeuttaan kauden kahdessa ensimmäisessä SM-rallissa. Ulosajojakin on tullut, mutta hyvät pätkäajat kielivät kehityksestä. Huomenna alkavaan Tahkon SM-ralliin Lindholm osallistuu tutulla R2-Pösöllä, mutta viereen istuu uusi mies.

Osallistut Tahkon SM-ralliin kartturinasi Eetu Hellsten, joka on tutumpi Samuli Vuorisalon luotsina. Kuinka Eetu päätyi kyytiisi?

Emil Lindholm: ”Samuli ja Eetu ajoi viime vuonna myös Opel Adam Cupissa, jossa Laura Suvannon jätettyä kausi kesken, olimme ainoat suomalaiset ja tutustuimme täten varsin hyvin. Tuntuu välillä, että Suomessa nuoret kartturit joilla olisi kuitenkin vähän kokemusta, ovat kiven alla. Olimme aikaisemmin jo puhuneet, että voisimme ajaa yhdessä ja näin myös kävi, kun Samuli päätti, ettei hän lähde Tahkolle.”

Mikkelin SM-rallissa ajoit Even Rallyn omistamaa DS 3 R3:a. Kuinka auto päätyi käyttöösi? Tahkolle olet kuitenkin ilmoittautunut tutummin R2-kalustolla.

Lindholm: ”Vuokrasimme Even Rallyn DS 3 -auton Printsport Racingin kautta. Kyseessä on meille tuttu tiimi ja idea sillä autolla ajamisesta oli ollut kuvioissa jo kauan. Mikkeliin avautui viimein järkevä mahdollisuus ajaa kyseisellä autolla. Peugeot 208 R2 on sama yksilö, jolla ajoin Tunturissa, joten alla on taas tuttu kalusto.”

Minkälaista työtä olet tehnyt ajamisen eteen, että olet saanut suoritustasoasi nousemaan? Penkalta ja kellosta katsottuna vauhtisi on kohentunut hyvin.

Lindholm: ”Enimmäkseen työtä on tehty nuottien kanssa. Nuotit vaatii paljon treeniä, jotta niistä saa mahdollisimman hyvin tietä kuvaavan ja jotta kuski voi luottaa niihin silmittömästi. Ajamista olemme harjoitelleet suhteellisen vähän, esimerkiksi ennen Tunturia ajoimme 100 kilometriä testiä, enkä ollut lumella ajanut silloin vuoteen. Tietysti viime vuosi Opel Cupissa on kehittänyt ajoani, vaikkakin kaikki rallit ajettiin asvaltilla.”

Minkälaisia tavoitteita sinulla on ralliurallesi?

Lindholm: ”Toivon, että voin ajaa rallia hyvällä menestyksellä tänä vuonna. Muita realistisia tavoiteita on vaikea asettaa lähitulevaisuudelle, sillä rata-autoilun puolella on niin monta palloa ilmassa tällä hetkellä.”

Jari Huttunen voitti viime lauantaina kauden ensimmäisen Opel Adam Cupin osakilpailun Saksassa. Sarja on sinullekin tuttu. Miten arvostat Jarin suoritusta ja minkälaista hyötyä koet sarjasta olevan nuorelle, suomalaiselle kuljettajalle?

Lindholm: ”Suoritus todistaa entisestään, miten lahjakas kuljettaja Jari on. Kyseessä on luokka, jossa kaikilla on sama auto ja kilpailu on todella kovaa. Kuljettaja ratkaisee todellakin itse lopputuloksen ja täten Jarin voitto ensimmäisessä kilpailussa on todella kunnioitettava tulos! Suomalaisilta rallikuljettajilta puuttuu usein kokemusta asvalttiralleista ja koska Jari selvästi taitaa liukkailla pinnoilla ajon, on tämä luonnollinen seuraava askel hänelle.”

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s