Brittimestari Jukka Korhonen palaa SM-sarjaan Mikkelissä

on

Kaudella 2013 Brittein rallimestaruuden voittanut Jukka Korhonen on jo pitkään pitänyt hiljaiseloa. Kaudella 2014 hän ajoi kaksi EM-rallia, mutta viime kaudella ei startteja tullut. Ensi viikolla 26.-27. helmikuuta ajettavassa Mikkelin SM-rallissa Korhosen nimi on osallistujaluettelossa. Rallirinki kysyi, mitä suunnitelmia miehellä on.

Mikkelin SM-ralli tulee olemaan sinun ensimmäinen kilpailustartti Suomessa kolmeen vuoteen. Onko paluun taustalla tarkoitus osallistua laajemminkin SM-sarjaan?

Jukka Korhonen: ”Tällä hetkellä olemme suunnitelleet ajavamme vain Mikkelin ja Nilsiä SM-osakilpailut. Toki usemmatkin rallit kiinnostavat loppuvuodelle, mutta en ole varautunut vielä tässä vaiheessa budjetin osalta riittävästi, että niitä sen suuremmalti miettisin ajavani.”

Sinulla on pitkä kilpailutauko. Miten valmistaudut Mikkelin SM-ralliin ja minkälaiset odotukset menestymisestä asetat itsellesi?

Korhonen: ”Olen käynyt pariin otteeseen ajamassa Fiestalla. Mitään suuria treenimääriä emme kuitenkaan ole ajaneet. Auto on tuttu vuosien takaa, niin melko tutulta meneminen vaikuttaa. Tavoitteet on asettettu R2-luokan voittovauhtiin.”

Voitit vuonna 2013 Brittein rallimestaruuden. Sen jälkeen olet osallistunut vain kolmeen ralliin, joista kaksi viimeistä, Irlannin ja Belgian EM-rallit päättyivät keskeytyksiin. Miten kuvailisit aikaa brittimestaruuden jälkeen? Olisiko jotain pitänyt tehdä toisin?

Korhonen: ”Halu oli kova päästä heti eteenpäin ja näyttää lisää osaamistaan. Taso, jolta olisi pitänyt ponnistaa eteenpäin vaati melkoisesti lisää budjettia. Ajaminen WRC3-luokassa tai EM-sarjassa olivat silloin kiikarissa uran eteenpäin viemiseksi. Työmäärä tuollaisten sarjojen budjetin keräämiseksi on todella valtava, johon eivät omat taidot eikä aikakaan riittäneet kunnolla jostain syystä.”

Suomesta lähtee vuosittain nuoria kuljettajia Eurooppaan eri rallisarjoihin, toiset hakemaan kokemusta, toiset menestystä ja apua kansainväliselle uralle. Miten neuvoisit nuorta, lahjakasta kuljettajaa, joka joutuisi ilman isoa rahapussia suunnittelemaan urallaan etenemistä?

Korhonen: ”Minun mielestä Esapekka Lappi ja Teemu Suninen ovat hyviä viimeisimpiä esimerkkejä siitä, että kovat näytöt R2-luokan autolla SM-sarjassa ja Suomen MM-rallissa voivat aukaista isojakin ovia uralla eteenpäin. Ei siis välttämättä tarvitse sen kalliinpaa kalustoa näyttääkseen taitonsa.

”Omasta kokemuksestani ulkomaille siirtyessä kannattaa oikeasti olla perusasiat ajamiseen liittyen kunnossa, mikäli haluaa tulosta hakea heti kansainvälisistä kilpailusta. Nuotitustaidon, kuljettajien fyysisen kunnon ja tietysti itse ajamisen tulee olla sillä tasolla, että esimerkiksi SM-sarjassa pystyy voittamaan, vaikka juuri R2-luokassa. Ja tietysti kielitaitoa pitää olla. Siinä parit perusasiat. Siihen, mihin kilpailuhin osallistuu kannattaa käyttää harkintaa, että saisi menestyksen tullessa sitä parasta hyötyä eteenpäin menemiseksi. Kysyminen jo maailmalla käyneiltä rallikuljettajilta ei ole sekään pahaksi, kun suunnittelee uraansa Suomen ulkopuolella.

Mikä on sinun paras yksittäinen kokemus, mitä olet saanut rallin ajamisesta?

Korhonen: ”Eiköhän se liity itsensä voittamiseen. Ensimmäinen asfalttirallin voitto Skotlannin Jim Clark –rallissa on yksi.”

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s