Latvalan nosto Ruotsissa 2015: ”Noin vaikeaa tapausta ei ole sattunut kohdalle”

on

Tavoitimme viime vuonna katsojan, joka oli mukana kaivamassa Jari-Matti Latvalaa takaisin ojasta tielle Torsbyn erikoiskokeella Ruotsin MM-rallissa. Sitä tikulla silmään, joka vanhoja muistelee, mutta tässä kuitenkin kuvaus siitä, mitä tapahtui ja miksi Polo WRC:n kaivamiseen takaisin tielle kesti niin kauan.

”Itse olin parin sadan metrin päässä katsomassa ja kuvaamassa. Tuo ulosajopaikka näkyi hyvin siihen, missä oltiin. Katseltiin hetki nostoa ja sitten päätettiin rientää avuksi. Tieltä oli noin metrin pudotus ojaan, jonka pohjalla oli vettä ja lunta. Lunta oli kaikki kotelot ym. täynnä ja auto oli tukevasti pohjan varassa kiinni. Auton ympärillä oli niin paljon porukkaa, että kiinni ei oikein päässyt autoon, ja kova yritys oli nostajille päällä.

”Oikeastaan vasta sitten alkoi tapahtua, kun saatiin lapiot Polosta, jolla kaivettiin lunta alta ja sivusta pois. Toinen lapio oli myös jollain käytössä. Yritin muutamaan otteeseen huutaa että yhtäaikaa pitää nostaa, ja yritin aloittaa 3,2,1, push -huutoa, mutta känniläiset ruotsalaiset ei ehkä ymmärtäneet oikein.

”Suurin syy miksi nosto kesti, oli varmaan se, että joustomatkat on niin pirun pitkät, että vaikka koppa olisi puoli metriä ilmassa, niin pyörät on maassa ja se että tuota nuoskalunta oli paljon ja oja syvä… Ei tietysti auttanut, että Jari-Matti revitti vähän väliä autoa, niin että auto kaivautui aina syvemmälle ja kukaan ei voinut olla pyöräkotelossa kiinni! Tasauspyörästön lukot olivat menneet rikki tuossa samassa tilanteessa.

”Varmaankin olisi jonkun pitänyt vähän voimakkaammin ottaa ohjat käsiin ja liina olisi auttanut myös paljon. Turhan kauan tuossa meni. Mutta ei noilla välineillä olisi noussut kuin vähän nopeammin, vaikka kyseessä olisi ollut suomalaisista ammattikatsojista koostuva porukka. Sanoinkin Miikalle, että ensi vuonna liina valmiiksi paksiin, niin että on kaaressa kiinni! Olen itsekin kohta 30 vuotta kiertänyt ralleja ja satoja autoja on tullut nostettua, mutta noin vaikeaa tapausta ei ole montaa kohdalle sattunut! Kuskit ei mitenkään katsojia syyttänyt hitaasta nostosta.”

Katso video ulosajosta

 

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s