Liepaja-ralli peruttiin – Joonas Tokeen EM-kauden alku siirtyi kesäkuulle

on

Orivesiläisen Joonas Tokeen oli määrä aloittaa kilpailukautensa junioreiden EM-sarjassa tänä viikonloppuna Latviassa. Liepaja-ralli jouduttiin kuitenkin perumaan yllättäen liian keväiseksi muuttuneen leudon talvisään vuoksi. Rallirinki kysyi, minkälainen kausi Tokeella ja kartanlukijallaan Jani Salolla on edessä.

Kauden piti alkaa tällä viikolla Latviassa, mutta kisa peruttiin. Miten tämä peruutus vaikutti sinun suunnitelmiin?

Joonas Tokee: ”Suunnitelmat eivät muuttuneet mitenkään olennaisesti. Toivomme, että Latvian osakilpailu siirretään toiseen ajankohtaan. Tietysti kilpailutauko tulee melkoisen pitkäksi EM-sarjassa, joten täytyy harkita mahdollisia treenikilpailuja pitämään kisavire yllä.

Minkälainen kilpailukalenteri sinulla on EM-sarjassa?

Tokee: Kilpailukalenteriimme kuuluu SATA Rallye Acores (2.-4.6., Portugali), Ypres Rally (25.-27.6., Belgia) ja Auto24 Rally Estonia (17.-19.7., Viro). Toivomme, että Rally Liepaja siirrettäisiin edemmäksi, jolloin se olisi myös kilpailukalenterissamme. Tämä on alustava suunnitelmamme. Muuttujia voi aina tässä lajissa tulla, joten muutokset ovat matkan varrella mahdollisia.

Minkä takia päätitte siirtyä EM-sarjaan?

Tokee: ”Junioreiden EM-sarjaan päädyimme, koska halusimme ottaa uuden askeleen uralla eteenpäin. Pohdimme monia vaihtoehtoja ja päädyimme kyseiseen sarjaan sen vuoksi, että vastassa ovat monen maan kärkikuljettajat. Myös kokemusta asfaltilta ja erilaisista tiestöistä vaaditaan kehittymiseen. Junioreiden EM-sarja on myös mahdollista toteuttaa vielä ns. yksityistiiminä omien tukijoiden kanssa. Meillä oli viime vuonna hienosti mukana ollut tukiverkosto ja pyrimme syventämään edelleen yhteistyötä heidän kanssaan. Se muodostaa suuren pohjan toiminnalle. Sen lisäksi Euroopassa ajaminen tarjoaa uudenlaisia mahdollisuuksia monille yrityksille ja olemme yrittäneet hyödyntää sitä.”

Junioreiden EM-sarjassa on viime kausina ollut kova taso ja tänäkin vuonna mm. Opel Motorsport tuo viivalle kovan kolmikon. Minkälaiset menestystavoitteet teillä on ja mitä pidätte vauhdin mittarina?

Tokee: ”Menetystavoitteet ovat ehdottomasti korkealla. Tiedostamme, että taso tulee olemaan todella kova ja kilpailu on varmasti tiukkaa. Kuitenkin tällaiseen sarjaan olisi mielestäni turha lähteä, ellei tavoitteena olisi voittaa kilpailuja. Se ei varmasti tule olemaan helppoa, mutta siitä taistellaan. Mielestäni viiden joukkoon ajaminenkin on hyvä suoritus ajatellen vauhtia, kuitenkin täytyy pyrkiä täydellisyyteen ja pitää mitalit ajatuksissa.

Onko teidän tarkoitus kilpailla tällä kaudella myös kotimaassa tai muita kansainvälisiä kilpailuja kuin EM-rallit?

Tokee: ”Kotimaassa tuskin ajamme, paitsi jos löydämme sopivan testikilpailun, joka hyödyttäisi meitä ajatellen EM-kilpailuja. Ainakaan emme siis osallistu mihinkään sarjaan Suomessa, mutta valikoidut kisat ovat mahdollisia. MM-rallissa ajaminen on tietenkin aina ollut suuri unelmani. Kovasti yritämme, että tämä olisi jossain vaiheessa mahdollista. Muita kansainvälisiä kilpailuja EM-rallien lisäksi emme näillä näkymin tule ajamaan.”

Joonas Tokee Racing Team
Kuva: rallirinki.kuvat.fi

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s