Jaro Kinnunen päätyi yllättäen kuskiksi kiinalaistiimiin

on

Torstaina testierikoiskokeella alkavassa Tunturirallissa piti alun perin tehdä suomalaista rallihistoriaa. Bisnessuhteiden kautta osallistujalistalla oli kiinalaispari Wang Dongjiang-Zou Qi Honda Civicillä. Koskaan aiemmin kiinalainen kuski ei ole ajanut Suomessa. Yllättäen seitsenkertainen Kiinan mestari ei kuitenkaan päässyt saapumaan Rovaniemelle, mutta kakkoskuski halusi vielä osallistua kilpailuun. Apuun kutsuttiin etuvetoisella ajamisen asiantuntija, viime vuoden Tunturirallin nopein etuvetokuljettaja Jaro Kinnunen.

Miten päädyit kuskiksi ”kiinalaistalliin”?

Jaro Kinnunen: Alkuperäiselle kuskille tuli viimehetken esteitä ja hän ei päässyt lähtemään Kiinasta. ST-Motorsin Riku Tahko soitti mulle sunnuntaina ja kysyi tähän extreme-keikkaan. Mulla on kuitenkin etuveto hallussa ja usean vuoden kokemus Tunturista, niin Rikun oli helppo kysyä mua tähän projektiin mukaan.

Minkälaisia yhteisiä valmisteluja ehditte tehdä rallia varten tällä aikataululla?

Kinnunen: Valmistautuminen on minimaalista. Mä tutustun reittiin omatoimisesti. Autoon tutustun vasta shakedownilla. Mr. Zoulle tämä on kuitenkin elämys ja hän on tutustunut myös muihin aktiviteetteihin Rovaniemellä. Kokemus rallikilpailuista on hänellä vähäistä.

Millä kielellä kommunikoitte autossa?

Kinnunen: Mr. Zou ei puhu englantia, enkä minä sen enempää kiinaa. Meillä on tulkki mukana lähes kokoajan, mutta luonnollisesti itse kilpurissa olemme kahdestaan. Se myös automaattisesti tarkoittaa sitä, että emme tee pätkille nuotteja ollenkaan. Ajan ns. pimeeseen, mutta se ei tuo paineita, koska meillä ei ole minkäänlaisia tulostavoitteita. Tarkoitus olisi nauttia reissusta ja hienoista erikoiskokeista.

Millä asenteella herra Zou suhtautui muutokseen, että kuskin penkille istuukin viime vuoden Tunturin nopein kaksivetokuljettaja?

Kinnunen: Hän luonnollisesti ymmärsi tilanteen, mutta hän ehdottomasti halusi viedä projektin maaliin. Myös hän on innoissaan tästä mahdollisuudesta!

Mitä suunnitelmia sinulla on kaudelle 2016?

Kinnunen: Alkuperäinen suunnitelma oli jättää Tunturi ajamatta ja startata SM-sarjaan Mikkelistä eteenpäin, luokkana SM4.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s