Jarmo Berg lähtee Skoda Fabia S2000:lla SM-sarjaan

on

Pohjois-Pohjanmaalta Iistä rallireissuilleen lähtevä Jarmo Berg jäi usealle rallikatsojalle mieleen kaudelta 2015 ripeästä ja näyttävästä ajotavastaan. Joskus saattoi myös vähän lipsahtaa. Kesken jouluvalmisteluiden Bergin tiimi yllätti lataamalla Facebook-sivuilleen kuvan Skoda Fabia S2000 -autosta. Rallirinki selvitti viislovisella kysymyssarjallaan, mistä on kysymys.

Olette hankkineet tiimille Skoda Fabia S2000:n. Minkälaisia suunnitelmia teillä on tällä hetkellä auton käytöstä?

Jarmo Berg: Tällä hetkellä tarkoitus olisi ajaa rallin SM-sarja ja ehkä mahdollisuuksien mukaan lisäksi testiralleja.

Minkälainen projekti S2000-auton hankinta oli?

Berg: Idea tuli suhteellisen nopeasti. Marraskuun lopulla tuli ostokyselyitä Citroenin R2 Max -autosta, jolla kilpailtiin kaudella 2015. Silloin idea uudesta autosta heräsi. Suunnitelmissa oli Citroenin DS3 R3 Max, mutta ajatus poltteli jokaisesta nurkasta vetävästä laitteesta. Ensin katseltiin Mitsun Evoja, mutta kun oli räminään ja paukkeeseen totuttu, ajatus siirtyi pakostakin tehdasvehkeisiin, joten siirrtyimme etsimään sopivaa S2000-autoa. Autoja etsittiin jopa Euroopan ulkopuolelta, mutta kiire painoi. Kolmisen viikkoa ennen joulua sain vinkkiä, että olisi todella hyvä Skoda Ruotsissa tarjolla. Seuraavana viikonloppuna lennettiin Skodaa Ruotsiin katsomaan ja välittömasti auton nähtyäni kaupat sovittiin. Olihan auto todella hyvällä historialla, yksityikäytöstä kaikilla optio-osilla ja todella hyvällä varaosapaketilla. Viikon päästä kaupasta käytiin auto hakemassa Ruotsista. Skoda on Pelle Säävin vanha (RIP Pelle).

Onko sinulla aiempaa kokemusta nelivetoisella autolla kilpailemisesta?

Berg: Nelivetoisella en ole aikaisemmin kilpaillut.

Skoda Fabia S2000-autoja on tullut tehtaalta ulos tasan 100 kappaletta ja luokassaan se oli menestynein auto. Suomessa Fabioita on kuitenkin ollut vain muutama. Miksi valitsitte Fabian?

Berg: Valintaan vaikutti hyvä kunto, varaosapaketti ja varaosien ja huoltojen hinnat. Ja tietysti äänet, niitähän pitää oikeassa kilpa-autossa olla.

Kauden 2015 aikana niitit pakalla mainetta näyttävästi ajavana kuskina, eikä ollut ihan poissuljettua, että joskus saattaisi lipsahtaakin. Tullaanko Fabialla sama maitti päällä?

Berg: Toiveissa olisi pysyä tiellä, mutta nämä tahtoo unohtua, kun vetää kypärän päähän ja laittaa lapun lattiaan, joten jos ei tulosta saada aikaan niin toivottavasti ainakin yleisö viihtyy!

Kuva: Berg Rally Team

https://www.facebook.com/bergrallyteam/

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s