Entinen WRC-kuski järjestää kilpailun kartturinpaikasta

on
Antony Warmbold testasi BMW:tä pari vuotta sitten. Pienen totuttelun jälkeen hän kertoi oppineensa tehokkaan takavetoisen niksit.
Antony Warmbold testasi BMW:tä pari vuotta sitten. Pienen totuttelun jälkeen hän kertoi oppineensa tehokkaan takavetoisen niksit.

”Haluaisin tarjota tavalliselle rallifanille mahdollisuuden päästä osallistumaan kilpailemiseen. Sellaiselle fanille, joka seuraa lajia netistä tai telkkarista ja haluaisi kokea, miltä tuntuisi olla kyydissä erikoiskokeella.”

Näin selittää Antony Warmbold, joka muistetaan yksityiskuljettajana rallin MM-sarjasta 2000-luvun alkupuolelta. Warmbold ei ole kilpaillut enää vuosikymmeneen, mutta ralli lajina on hänen elämässään läsnä jo verenperintönä ja hän haluaa vielä olla aktiivinen toimija ralliyhteisössä.

Yhden fanin unelman toteuttamiseksi Warmbold on tehnyt kunnianhimoisen suunnitelman: hän yrittää yhteisörahoituksen avulla kerätä kokoon tarvittavan budjetin, jolla hän pystyisi järjestämään kilpailun, joka huipentuisi siihen, että Warmbold ja valikoitunut rallifani osallistuisivat kesäkuussa järjestettävään SM-Itäralliin Joensuussa. Auto olisi F-ryhmän BMW 325i.

”Tiedän, että jos pääsemme osallistumaan ralliin, monet kuljettajat tulevat olemaan meitä nopeampia. Tällä ei kuitenkaan ole kilpailullisia tavoitteita, vaan tarkoitus on tarjota yhdelle rallifanille aito kilpailukokemus”, Warmbold sanoo.

Tavoiteltava rahasumma on 21 000 euroa. Kilpailuun voi osallistua kaikkialta maailmasta. Budjetti on laskettu niin, että tarvittaessa voidaan ostaa lentolippuja vaikka Australiasta asti. Itse asiassa, tällä hetkellä suurin kiinnostus kilpailuun onkin tullut juuri Australiasta.

Nyt Warmbold tekee töitä, että hänen suunnitelmansa saisi enemmän huomiota ja sen myötä kiinnostuneita osallistujia, niin rallifaneja kuin yrityksiäkin. Aikaa kerätä rahasumma kokoon on maaliskuun 7. päivään asti.

Minimilahjoitus on 10 euroa. Sillä pääsee mukaan ensimmäiseen vaiheeseen, jossa Warmbold valitsee kahdeksan henkilöä jatkoon. Näistä edelleen kolme innostuneinta rallifania valitaan toukokuussa Hämeenlinnassa järjestettäväksi suunniteltuun koulutusviikonloppuun. Tästä karsinnasta paras valikoituu kartturiksi Itäralliin.

Suomessa käytännön asioissa yhteistyökumppanina toimisivat ralliautoilun maailmanmestari Minna Sillankorva ja hänen miehensä Jari Jyrkiäinen.

Kilpailuun voi osallistua tästä: http://thrillpledge.com/projects/passing-it-on

 

Suomi nousee esille saksalaisen Warmboldin, 36, puheessa useaan otteeseen. Hänellä on vahva side Suomeen, sillä hänen vaimonsa on kotoisin Etelä-Pohjanmaalta. Warmbold tutustui Suomeen jo nuorella iällä.

”1980-luvun lopulla vietin kesäisin aikaa Suomessa, kun olin aina isäni mukana Mazda-tallin valmistautuessa Suurajoihin. Kuskeina olivat tuolloin Timo Salonen, Hannu Mikkola, Ingvar Carlsson ja Minna Sillankorva. Tuolloin pääsin myös ensimmäisen kerran ralliauton kyytiin”, Warmbold muistelee.

Warmboldin isä on Achim Warmbold, joka ajoi MM-sarjaa 1970- ja -80-luvuilla ja toimi myöhemmin Mazdan tallipäällikkönä.

Antony Warmbold osallistui Suomen MM-ralliin WRC-autolla yksityiskuljettajana neljä kertaa. Hän kertoo, että viimeistään tuolloin hän huomasi, miten suomalaiset kilpailijat eroavat muista – myönteisellä tavalla.

”Suomalaiset kuskit kamppailivat aina tosissaan ja jos he hävisivät, he tulivat viimeisen pätkän jälkeen onnittelemaan. Kilpailu oli aina reilua.”

”Muistan, kun kerran lähtöjärjestyksen mukaan ajoin Marcus Grönholmin edellä. Kysyin häneltä, voisiko hän kommentoida minun ajolinjoja ja jarrutuspaikkoja. Hän sanoi, että kyllä voi ja seuraavan pätkän jälkeen sainkin palautetta. Oli yksityiskuljettajana uskomatonta saada tällaista huomiota kaksinkertaiselta maailmanmestarilta.”

”Kysyin Grönholmilta myös, että onko normaalia, että kovavauhtisilla osuuksilla pelottaa. Grönholm vastasi, että on ja jollei pelottaisi, ei ajaisi tarpeeksi lujaa. Jos samaa olisi kysynyt ranskalaiselta kuljettajalta, hän olisi varmasti vastannut jotain muuta”, Warmbold muistelee.

WRC-uransa jälkeen Warmbold on noussut esille blogillaan WRC Behind the Stages. Siinä hän paljastaa yksityiskohtia, mitä liittyi yksityiskuljettajana kilpailemiseen, asioimiseen M-Sportin kanssa ja muihin MM-rallimaailman lainalaisuuksiin.

”Aloitin blogin samoista syistä kuin järjestän tämän kartturikilpailunkin. Jossain toisessa elämässä olisin voinut olla opettaja. Luonteeseeni kuuluu selittää ja kertoa asioita. Haluan tarjota mahdollisuuden tutustua, mitä ralleissa tapahtuu kulissien takana.”

”Minulla oli myös paljon turhautumista M-Sportia kohtaan. Muutamat vuodet urani päätyttyä ajattelin vain, että tällaista elämä on, annoin sen olla. Aikani märehdittyäni tätä negatiivista kokemusta päätin, että nyt vain kirjoitan siitä blogitekstin. En tullut koskaan ajatelleeksi, että tuhannet rallifanit alkaisivat seurata kirjoituksiani”, Warmbold kertoo bloginsa taustoista.

Warmbold oli yhteydessä M-Sport -pomon Malcolm Wilsonin kanssa muissa asioissa muutaman vuoden ajan uransa päätyttyä. Sähköposteissaan hän yritti saada Wilsonilta vastauksia joihin askarruttaneisiin kysymyksiin, mutta vastauksia ei ikinä tullut.

”Olen epäsuorasti kuullut, että Wilson olisi lukenut blogiani, mutta hän ei ole koskaan ollut minuun yhteydessä.”

Tällä hetkellä Warmbold asuu Ranskassa. Hän pääsi käymään myös Monte Carlo -rallin päätöspäivänä rallin huollossa.

”Seurasimme Volkswagenin viimeistä huoltoa, kun autot tulivat erikoiskokeilta takaisin. He tietysti juhlivat, joka loi hienon tunnelman.”

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s