Pakkanen on pukeutumiskysymys

on

Riihimäen F-cupin reitillä kävellessä mietti, muistuttiko tienpinta asvalttia vai betonia. Järjestäjät rohkeasti uskoivat, että talvi tulee, vaikka vielä alle 10 päivää ennen rallia tiet olivat sulia ja vettä satoi. Talvi kuitenkin tuli. Viikon jatkuneet kunnon pakkaset takasivat, että tiet olivat ajokunnossa. Tykkäsivät kuskit, lienee kuskikohtaista. Ainakin opivän hämärtyessä iltaan kipinät erottuivat autojen alta, kun metalli kohtasi kiven.

Riihimäki-rallista tuli kauden 2014 ensimmäinen kotimainen ralli. Runsaaseen kolmeen kuukauteen venynyt tauko rallien välissä takasi, että odotukset tapahtumaa kohtaan olivat korkealla. Pieni räkätauti ei estänyt matkustamasta kolmattasataa kilometriä etelään, ei vaikka sääennustus lupasi noin 20 asteen pakkasia ja myös piti lupauksensa. Kolme kerrosta vaatetta piti kuitenkin elossa.

Ilmo Larion Corolla odotteli rallin alkua kylmässä huoltoparkissa. Kisan edetessä Corolla kehitti kuitenkin käyntihäiriön ja kilpailu jäi kesken.
Ilmo Larion Corolla odotteli rallin alkua kylmässä huoltoparkissa. Kisan edetessä Corolla kehitti kuitenkin käyntihäiriön ja kilpailu jäi kesken.

 

Riksu sai mukavaa ennakkopöhinää, kun irlantilaiskuski – itse asiassa rallin maailmanmestari – Craig Breen ilmoitettiin osallistuvaksi ralliin. Milloin viimeksi F-Cupissa on ollut vastaava kansainvälisen tason kuljettaja ajamassa? Selvää oli kuitenkin alusta alkaen, ettei pimeisiin kisoihin tottumaton Breen tulisi pärjäämään. Hyvin mies kuitenkin paransi tahtiaan pätkä pätkältä, kunnes ralli katkesi tekniseen vikaan EK5:lle. Näimme Breenin EK2:lla ja EK5:llä ja molemmilla pätkillä meno oli varsin maltillista. Ennakkotiedoista poiketen Breenin kartturiksi vaihtui edellispäivänä Tero Salmisen kyydistä tuttu Pasi Törmä. Kakkoskuski oli varmasti mitä parhain opastaan irlantilaiskuskia suomalaisen rallinajon tapoihin. Hieno homma!

EK2:lla olimme noin kilometrin päässä maalista olevassa ylämäkivasurin ja heti perään kiveltä oikealle taittuvassa mutkassa. Paikka tuli muutamalle kuljettajalle niin sanotusti silmille, mutta uskomattoman hienosti F-ryhmänkin autojen jarrut ja renkaat pelaavat tuollaisessa paikassa. Reagointi on herkkää.

Sierra meinasi karata Jussi Halmelalta EK5:n vasurissa, mutta matka kuitenkin jatkui. Valitettavasti keskeytys tuli sitten viimeisellä pätkällä.
Sierra meinasi karata Jussi Halmelalta EK5:n vasurissa, mutta matka kuitenkin jatkui. Valitettavasti keskeytys tuli sitten viimeisellä pätkällä.

EK5:lle menimme lähdöstä sisään niin sanottuun Kuukan paikkaan, ladon takaa vasemmalle taittavaan mutkaan, joka taittuikin yllättävän kireästi. Ulkona oli heti syvä oja odottamassa. Täällä tapahtui sellainen harvinaisuus, että kaksi peräkkäistä autoa kaatoivat kyljelleen ojaan. Autojen lähtöväli oli 4-5 minuutin luokkaa, joten ensin kaatanut BMW oli saatu nostettua pois, varoitus oli pois ja heti pian ojassa oli Golf kyljellään.

EK5:llä tapahtui myös askarruttava Jari Kosken ulosajo. Corolla suistui puuhun ensimmäisessä mutkassa, niin että ulosajopaikalta näki lähtöpaikalle. Minulle ei ole kantautunut tietoa, miksi ulosajo tapahtui. Jälki oli kuitenkin rumaa.

EK7:lle ehdimme vasta muutaman auton jo mentyä. Paikka oli nopean osuuden jälkeinen loiva oikea ja tiukempi vasen. Muutamaa leveämpää linjaa lukuunottamatta ei tilanteita tullut. Pitkän saattotauon aikana ehti kummasti ihmettelemään kaunista tähtitaivasta ja pian olikin jo valmis siirtymään saunomaan. Rallikausi 2014 oli korkattu!

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s