Tarvitseeko Ouninpohja vielä yhden – keinotekoisen – hyppyrin?

on

Ouninpohjan erikoiskokeella ei ilmeisesti ole luonnostaan riittävästi hyppyreitä, sillä Suomen MM-rallin järjestäjien aikeissa on lisätä erikoiskokeelle vielä yksi hyppy. Ainakin kiirastorstaina julkaistussa Rally Guide 1:ssä reittivertailuosiossa Ouninpohjan kohdalla kerrottiin, että erikoiskokeella on mahdollisesti uusi hyppy ja asia varmistettaisiin myöhemmin.

Hyppyä suunnitellaan 24,05 kilometrin kohdalle, mikä tarkoittaa Salimäentiellä ajettavaa osuutta, noin 250 metriä ennen risteysoikeaa Pitkäjärventielle ns. pikkutien osuudelle. Kakariston neulansilmäoikeasta paikkaan olisi noin 800 metrin matka.

RG1:n mukaan Ouninpohja ajetaan tänä vuonna samanmittaisena kuin viime vuonna. Rally-maps.comin kartassa suunniteltu uusi hyppyri sijoittuisi nuolen osoittamaan kohtaan.
RG1:n mukaan Ouninpohja ajetaan tänä vuonna samanmittaisena kuin viime vuonna. Rally-maps.comin kartassa suunniteltu uusi hyppyri sijoittuisi nuolen osoittamaan kohtaan.

Laskin taannoin Petter Solbergin vuoden 2004 ennätys-Ouninpohjan incar-videosta, että Phil Mills sanoo sanan ”jump” yli 50 kertaa ja  ”over crest” runsaasti yli 100 kertaa. Käsitykseni mukaan Salimäentien osuus on jouheva ja tasainen väliosuus, jolla ei teräviä korkeuseroja ole. Ei hyppyjä itsestään synny Ouninpohjaankaan.

Jos järjestäjä päätyy hypyn osuudelle rakentamaan, en keksi muuta selitystä kuin yleisömassan purkamisen Kakariston mutkasta. Hyppy toisi houkuttelevuutta Kakariston lähialueelle, kävelymatkan päähän. Ehkä näin alueelle saataisiin vielä lisää ihmisiä.

Keskittämisessä ei sikäli ole mitään vikaa, mutta hypyn rakentaminen Ouninpohjaan on hieman sama kuin shikaanien asettelu Korsikan rallin reitille.

Reittitiedot oli jo julkaistu aiemmin maaliskuussa, joten suurin mielenkiinto RG1:n antimista kohdistui rallireitin yleiskarttaan, joka tosin järjestäjien tässä vaiheessa antamana on laadultaan korkeintaan viitteellinen. Reittimuutokset eli Toritun, Painaan ja Himoksen uusi versio asettuivat kartalle oletettuihin paikkoihin. Himoksella käytetään pieniä mökki- ja huoltoteitä hiihtokeskuksen laella. Sieltä voi halutessaan löytää myös metsäpaikan rallin seuraamiseen.

Ja jos Ouninpohjaan rakennetaan hyppyjä, näyttäisi että Leustun typistetyltä erikoiskokeelta on poistettu Visalan hyppyri eli paremmin Novikovin hyppyrinä tunnettu kohta.

Yleisesti ottaen olen varsin tyytyväinen Suomen MM-rallin reittiin, vaikka mitään suuria uudistuksia se ei missään nimessä tarjoa. Torstai on nyt ajettavalla mallilla mielekkäämpi sekä katsojille että kilpailijoille. Koukunmaalle asti ei ole pakko lähteä, joten siinä säästää heti rallin aluksi voimia, kilometrejä ja nukuttavia tunteja. Perjantai menee pitkälti aiempien vuosien jälkiä. Lauantaina viime vuoden konsepti oli itselleni enemmän mieleen, sillä se mahdollisti neljän pätkän eli kahden kahteen kertaan ajettavan katsomisen. Nyt ralliruuhka voi viedä terän neljän pätkän katsomiselta ja kolmekin teettää työtä.

Silti, rallikuume nousee jo!

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s