13,3 metriä

on

Kuva

Kauden ensimmäinen ralli, EM-sarjan aloittanut Jänner-ralli Itävallassa ratkaistiin aikaerolla, mikä on lyhyempi kuin mitä tämän kirjoituksen otsikon ääneen lukeminen kestää. 0,5 sekuntia! Voittajan keskituntinopeudella se tarkoittaa 248 kilometrin ja 460 metrin matkalla 13,3 metrin eroa.

Kilpailun voittanut Jan Kopecky on aiemminkin käynyt iloisen katkeria voittokamppailuja. Kaudella 2011 IRC-kotikilpailussaan Zlínin Barum-rallissa tshekki voitti Freddie Loix 1,2 sekunnin erolla. Heti seuraavassa kilpailussa Unkarissa Kopecky voitti jälleen, tuolla kertaa Thierry Neuvillen ja vain 0,8 sekunnilla. Se on häviävän pieni ero rallissa, minkä keskituntinopeus oli 118 km/h. Samalla kaudella aiemmin, Kanarialla, tallikaveri Juho Hänninen oli 1,5 sekuntia Kopeckya ripeämpi.

Toki Jännerin kohdalta on mainittavaa, että Kopecky ja Bouffier eivät suinkaan ajaneet rinta rinnan koko matkaa. Rallin selvästi nopein kuljettaja, myös parhaalla autolla ajanut, oli Kopecky. Kun hän kärsi rengasrikon ja joutui takaa-ajajaksi, ei matka niin sanotusti loppunut kesken vaan riitti juuri sopivasti.

Jänner-ralli oli loistava avaus uudistuneelle EM-sarjalla. Vuoristomaisemineen ja -olosuhteineen se on alemman mestaruussarjan oma ”mini-Monte”, vaikka kamppailu voitosta tuskin on näin tiukka puolentoista viikon päästä alkavassa MM-sarjan osakilpailussa.

Mitä Jänneria on parina viime vuonna seurannut, on sen erikoiskokeet ja myös osallistujalista tehneet sen verran vaikutusta, että varmasti jossain vaiheessa pitää suunnitella rallireissua Itävallan suuntaan. Wieniin saa halpoja lentoja ja sieltä suhteellisen edukkaita vuokra-autoja. Penkkalegenda kertoo, että vuoristokisaksi ralli olisi myös kohtuullisen katsojaystävällinen.

(Kuva: http://www.fiaerc.com/)

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s