Rallin kuoleman kevät

on

Ralliurheilua on viime kuukauden ajan sävyttäneet ikävät uutiset kuolemaan johtaneista onnettomuuksista kilpailuista. Sen jälkeen, kun F-Cupin kesäkauden aloittaneessa Uudenkaupungin rallissa koettiin kuolonkolari, on Euroopasta tullut uutisia jo kolmesta vastaavasta tapahtumasta.

Viime viikonvaihteessa Englannissa ajetussa Donegal-rallissa kartanlukija Thomas Maguire menehtyi ulosajossa saamiinsa vammoihin. Kuljettaja Shane Buckley kiidätettiin kriittisessä tilassa sairaalaan, mutta hänen kuntonsa kerrotaan olevan vakaa. He ajoivat rallissa Citroën C2 R2 Max -autolla.

Vain viikkoa aiemmin Englannissa ajetussa Dukeries-rallissa kuljettaja Martyn Lewis kuoli päähän saamiinsa vammoihin. Hän törmäsi ulosajossa puuhun. Hän osallistui ralliin Vauxhall Nova 1400 -autolla.

Toukokuun lopulla Ranskassa ajetussa Rallye de vins de Maconissa Ford Sierra Cosworthia ajanut Laurent Duverne menehtyi ulosajossa. Tästä ranskalaisen uutissivun videosta näkee, että auto vaurioitui ulosajossa todella pahoin.

Lisäksi Afrikan mestaruussarjaan kuuluvassa Rwanda Mountain Gorilla -rallissa auto syöksyi kyläläisten päälle, joista kaksi kuoli vammoihinsa ja useita loukkaantui. Onnettomuuteen joutuneeksi kuljettajaksi on nimetty Lee Rose, muun muassa Safari-rallin voittanut kuljettaja, mutta toisissa lähteissä Rosen kerrottiin keskeyttäneen vaihdelaatikkorikkoon jo aiemmin. Tiedä sitten.

Viime viikonloppuna Karjalassa ajetussa White Nights -rallissa nähtiin myös yksi todellinen läheltä piti -tilanne, kun katsoja kuvasi hypyn alla vaarallisessa paikassa. Kaatumaan lähtenyt auto meni ohitse vain ihan vierestä.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s